Hoeveel verdient een bedrijfsleider? Salaris bedrijfsleider bruto netto

Je ontvangt als bedrijfsleider salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als bedrijfsleider ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een bedrijfsleider en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een bedrijfsleider?

Een bedrijfsleider verdient bij benadering tussen de € 2600 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als bedrijfsleider een netto salaris verdient van tussen de €2163.33 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon bedrijfsleider

Het uurloon van een bedrijfsleider is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 16.25 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de bedrijfsleider tussen de € 13.05 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat marge tussen het lage en hoge salaris van een bedrijfsleider. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een bedrijfsleider?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een bedrijfsleider, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter je past voor een klus, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe bedrijfsleider salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met het loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als bedrijfsleider een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als bedrijfsleider?” kan jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris bedrijfsleider staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een bedrijfsleider in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende bedrijfsleider met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.