Hoeveel verdient een boekhouder? Salaris boekhouder bruto netto

Je verkrijgt als boekhouder salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als boekhouder ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. We kijken naar het salaris van een boekhouder en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een boekhouder?

Een boekhouder verdient plusminus tussen de € 1500 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als boekhouder een netto salaris verdient van tussen de €1407.92 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon boekhouder

Het uurloon van een boekhouder is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.38 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een boekhouder tussen de € 8.44 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een boekhouder. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een boekhouder?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een boekhouder, of wat voor beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe boekhouder salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met wat betreft loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf weinig invloed op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort dingen. Wil je als boekhouder een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als boekhouder?” kun jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris boekhouder staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een boekhouder in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we schreven in deze blog. Voor een zelfstandige boekhouder met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.