Hoeveel verdient een brandwacht? Salaris brandwacht bruto netto

Je krijgt als brandwacht salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als brandwacht ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een brandwacht en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een brandwacht?

Een brandwacht verdient ongeveer tussen de € 1800 (laag) en € 3000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als brandwacht een netto salaris verdient van tussen de €1680.08 (laag) en € 2399.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon brandwacht

Het uurloon van een brandwacht is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.25 (laag) en € 18.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een brandwacht tussen de € 10.08 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een brandwacht. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de cursussen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een brandwacht?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een brandwacht, of welk beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je past voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe brandwacht salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als brandwacht een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als brandwacht?” kan jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris brandwacht staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een brandwacht in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden in deze blog. Voor een zelfstandige brandwacht met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's