Hoeveel verdient een brandweerman? Salaris brandweerman bruto netto

Je beurt als brandweerman salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als brandweerman ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken in dit artikel. We behandelen het salaris van een brandweerman en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een brandweerman?

Een brandweerman verdient plusminus tussen de € 1450 (laag) en € 2550 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als brandweerman een netto salaris verdient van tussen de €1362.08 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon brandweerman

Het uurloon van een brandweerman is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.06 (laag) en € 15.94 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een brandweerman tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een brandweerman. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een brandweerman?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een brandweerman, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe brandweerman salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf weinig invloed op hebt naast natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als brandweerman een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als brandweerman?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris brandweerman staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (sterk) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een brandweerman in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende brandweerman met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's