Hoeveel verdient een burgemeester? Salaris burgemeester bruto netto

Je ontvangt als burgemeester salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als burgemeester ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. We behandelen het salaris van een burgemeester en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een burgemeester?

Een burgemeester verdient plusminus tussen de € 3274 (laag) en € 10123 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als burgemeester een netto salaris verdient van tussen de €2538.58 (laag) en € 5820.19 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon burgemeester

Het uurloon van een burgemeester is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 20.46 (laag) en € 63.27 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een burgemeester tussen de € 15.18 (laag) en € 35.88 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een burgemeester. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een burgemeester?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een burgemeester, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor de baan, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe burgemeester salaris verhogen?

In veel situaties heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als burgemeester een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als burgemeester?” kun jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris burgemeester staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een burgemeester in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige burgemeester met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitvallen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!