Hoeveel verdient een buschauffeur? Salaris buschauffeur bruto netto

Je beurt als buschauffeur salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als buschauffeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een buschauffeur en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een buschauffeur?

Een buschauffeur verdient gemiddeld tussen de € 1663 (laag) en € 2821 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als buschauffeur een netto salaris verdient van tussen de €1557.42 (laag) en € 2295.17 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon buschauffeur

Het uurloon van een buschauffeur is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.39 (laag) en € 17.63 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een buschauffeur tussen de € 9.36 (laag) en € 14.17 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een buschauffeur. Dit heeft met name te maken met de cursussen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een buschauffeur?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een buschauffeur, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor een klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe buschauffeur salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf niet zoveel gezag op hebt behalve natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als buschauffeur een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als buschauffeur?” kan jij dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris buschauffeur staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (flink) verschillen als je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een buschauffeur in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende buschauffeur met veertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitvallen. Hoe kundiger jij bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.