Hoeveel verdient een business development manager? Salaris business development manager bruto netto

Je beurt als business development manager salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als business development manager ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een business development manager en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een business development manager?

Een business development manager verdient ongeveer tussen de € 2500 (laag) en € 5833 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als business development manager een netto salaris verdient van tussen de €2103.33 (laag) en € 3833 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon business development manager

Het uurloon van een business development manager is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.63 (laag) en € 36.46 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een business development manager tussen de € 13.05 (laag) en € 23.13 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een business development manager. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een business development manager?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een business development manager, of wat voor beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter je past voor een bezigheid, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe business development manager salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met het loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als business development manager een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als business development manager?” kan jij dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf werkt namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris business development manager staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een business development manager in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige business development manager met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.