Hoeveel verdient een cardioloog? Salaris cardioloog bruto netto

Je beurt als cardioloog salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als cardioloog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een cardioloog en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een cardioloog?

Een cardioloog verdient ongeveer tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als cardioloog een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uren.

Uurloon cardioloog

Het uurloon van een cardioloog is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de cardioloog tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een cardioloog. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een cardioloog?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een cardioloog, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter je past voor een bezigheid, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe cardioloog salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf weinig gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als cardioloog een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als cardioloog?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris cardioloog staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken zodra je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een cardioloog in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij schreven in deze blog. Voor een zelfstandige cardioloog met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.