Hoeveel verdient een chirurg? Salaris chirurg bruto netto

Je verkrijgt als chirurg salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als chirurg ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een chirurg en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een chirurg?

Een chirurg verdient ongeveer tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als chirurg een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon chirurg

Het uurloon van een chirurg is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de chirurg tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een chirurg. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een chirurg?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een chirurg, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor de baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe chirurg salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort zaken. Wil jij als chirurg een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als chirurg?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris chirurg staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een chirurg in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende chirurg met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter jij bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's