Hoeveel verdient een cognitief psycholoog? Salaris cognitief psycholoog bruto netto

Je ontvangt als cognitief psycholoog salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als cognitief psycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen welke we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een cognitief psycholoog en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een cognitief psycholoog?

Een cognitief psycholoog verdient ongeveer tussen de € 2530 (laag) en € 6790 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als cognitief psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2120.5 (laag) en € 4260.58 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon cognitief psycholoog

Het uurloon van een cognitief psycholoog is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.81 (laag) en € 42.44 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de cognitief psycholoog tussen de € 13.05 (laag) en € 25.8 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat marge tussen het lage en hoge salaris van een cognitief psycholoog. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een cognitief psycholoog?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een cognitief psycholoog, of wat voor werk dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor de baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe cognitief psycholoog salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als cognitief psycholoog een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als cognitief psycholoog?” kun je dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris cognitief psycholoog staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) verschillen als je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een cognitief psycholoog in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende cognitief psycholoog met 40 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.