Hoeveel verdient een commercieel directeur? Salaris commercieel directeur bruto netto

Je ontvangt als commercieel directeur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als commercieel directeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We kijken naar het salaris van een commercieel directeur en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een commercieel directeur?

Een commercieel directeur verdient bij benadering tussen de € 5295 (laag) en € 16025 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als commercieel directeur een netto salaris verdient van tussen de €3567.92 (laag) en € 8800.7 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon commercieel directeur

Het uurloon van een commercieel directeur is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 33.09 (laag) en € 100.16 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de commercieel directeur tussen de € 21.79 (laag) en € 54.57 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat marge tussen het lage en hoge salaris van een commercieel directeur. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een commercieel directeur?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een commercieel directeur, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter jij past voor een baan, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe commercieel directeur salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel invloed op hebt behalve natuurlijk het doen van educatie en dat soort zaken. Wil jij als commercieel directeur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als commercieel directeur?” kan jij dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris commercieel directeur staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (flink) verschillen als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een commercieel directeur in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige commercieel directeur met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.