Hoeveel verdient een commercieel manager? Salaris commercieel manager bruto netto

Je verkrijgt als commercieel manager salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als commercieel manager ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke we willen beantwoorden op deze pagina. We behandelen het salaris van een commercieel manager en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een commercieel manager?

Een commercieel manager verdient plusminus tussen de € 3000 (laag) en € 9000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als commercieel manager een netto salaris verdient van tussen de €2399.33 (laag) en € 5253.07 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van 40 uren.

Uurloon commercieel manager

Het uurloon van een commercieel manager is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 18.75 (laag) en € 56.25 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een commercieel manager tussen de € 14.68 (laag) en € 32.35 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een commercieel manager. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleidingen die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een commercieel manager?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een commercieel manager, of wat voor werk dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter jij past voor een baan, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe commercieel manager salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met het salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het doen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als commercieel manager een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als commercieel manager?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris commercieel manager staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn enkel een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een commercieel manager in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige commercieel manager met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.