Hoeveel verdient een compliance manager? Salaris compliance manager bruto netto

Je verkrijgt als compliance manager salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als compliance manager ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een compliance manager en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een compliance manager?

Een compliance manager verdient plusminus tussen de € 8000 (laag) en € 12500 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als compliance manager een netto salaris verdient van tussen de €4798.67 (laag) en € 7020.57 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon compliance manager

Het uurloon van een compliance manager is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 50 (laag) en € 78.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een compliance manager tussen de € 29.36 (laag) en € 43.46 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een compliance manager. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een compliance manager?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een compliance manager, of welk beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je past voor de klus, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe compliance manager salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk weinig gezag op hebt naast uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als compliance manager een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als compliance manager?” kun je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris compliance manager staat niet vast

De bedragen die we schreven in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (behoorlijk) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een compliance manager in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige compliance manager met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.