Hoeveel verdient een content manager? Salaris content manager bruto netto

Je krijgt als content manager salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als content manager ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een content manager en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een content manager?

Een content manager verdient ongeveer tussen de € 2400 (laag) en € 3900 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als content manager een netto salaris verdient van tussen de €2043.25 (laag) en € 2857.58 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon content manager

Het uurloon van een content manager is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15 (laag) en € 24.38 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de content manager tussen de € 12.46 (laag) en € 17.22 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een content manager. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een content manager?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een content manager, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe content manager salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je persoonlijk niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het volgen van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als content manager een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als content manager?” kan jij dan in principe voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris content manager staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (sterk) afwijken als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een content manager in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige content manager met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's