Hoeveel verdient een controller? Salaris controller bruto netto

Je verkrijgt als controller salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als controller ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een controller en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een controller?

Een controller verdient plusminus tussen de € 2500 (laag) en € 7083 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als controller een netto salaris verdient van tussen de €2103.33 (laag) en € 4388.67 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon controller

Het uurloon van een controller is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.63 (laag) en € 44.27 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de controller tussen de € 13.06 (laag) en € 26.69 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een controller. Dit heeft onder andere te maken met de studies die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een controller?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een controller, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter je geschikt bent voor de baan, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe controller salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het doen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil jij als controller een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als controller?” kun je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf werkt in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris controller staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een controller in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden in deze blog. Voor een zelfstandige controller met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.