Hoeveel verdient een doktersassistent? Salaris doktersassistent bruto netto

Je beurt als doktersassistent salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als doktersassistent ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een doktersassistent en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een doktersassistent?

Een doktersassistent verdient gemiddeld tussen de € 1517 (laag) en € 2584 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als doktersassistent een netto salaris verdient van tussen de €1423.42 (laag) en € 2152.75 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon doktersassistent

Het uurloon van een doktersassistent is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.48 (laag) en € 16.15 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de doktersassistent tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een doktersassistent. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een doktersassistent?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een doktersassistent, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor een baan, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe doktersassistent salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als doktersassistent een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als doktersassistent?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris doktersassistent staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (flink) verschillen wanneer je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een doktersassistent in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige doktersassistent met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe beter je bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's