Hoeveel verdient een event manager? Salaris event manager bruto netto

Je krijgt als event manager salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als event manager ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een event manager en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een event manager?

Een event manager verdient gemiddeld tussen de € 2100 (laag) en € 4000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als event manager een netto salaris verdient van tussen de €1865.17 (laag) en € 2908.92 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van 40 uren.

Uurloon event manager

Het uurloon van een event manager is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 13.13 (laag) en € 25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een event manager tussen de € 11.27 (laag) en € 17.73 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een event manager. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een event manager?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een event manager, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je past voor een bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe event manager salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon weinig invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als event manager een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als event manager?” kun je dan in feite voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris event manager staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (flink) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een event manager in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende event manager met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.