Hoeveel verdient een export manager? Salaris export manager bruto netto

Je ontvangt als export manager salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als export manager ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een export manager en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een export manager?

Een export manager verdient ongeveer tussen de € 3675 (laag) en € 6000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als export manager een netto salaris verdient van tussen de €2743.08 (laag) en € 3907.58 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon export manager

Het uurloon van een export manager is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 22.97 (laag) en € 37.5 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de export manager tussen de € 16.71 (laag) en € 24.02 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een export manager. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een export manager?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een export manager, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe export manager salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je in eigen persoon niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het volgen van educatie en dat soort dingen. Wil je als export manager een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als export manager?” kan je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk vragen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris export manager staat niet vast

De bedragen die we schreven in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken als je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een export manager in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige export manager met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.