Hoeveel verdient een facility manager? Salaris facility manager bruto netto

Je verkrijgt als facility manager salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als facility manager ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een facility manager en berekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een facility manager?

Een facility manager verdient bij benadering tussen de € 3000 (laag) en € 7250 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als facility manager een netto salaris verdient van tussen de €2399.33 (laag) en € 4463.25 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uur.

Uurloon facility manager

Het uurloon van een facility manager is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 18.75 (laag) en € 45.31 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een facility manager tussen de € 14.68 (laag) en € 27.13 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een facility manager. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleidingen die je kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een facility manager?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een facility manager, of welk beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een klus, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe facility manager salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van educatie en dat soort dingen. Wil je als facility manager een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als facility manager?” kun je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf werkt namelijk vragen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris facility manager staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een facility manager in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige facility manager met 40 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitvallen. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.