Hoeveel verdient een financieel adviseur? Salaris financieel adviseur bruto netto

Je krijgt als financieel adviseur salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als financieel adviseur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een financieel adviseur en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een financieel adviseur?

Een financieel adviseur verdient bij benadering tussen de € 1800 (laag) en € 3000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als financieel adviseur een netto salaris verdient van tussen de €1680.08 (laag) en € 2399.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uren.

Uurloon financieel adviseur

Het uurloon van een financieel adviseur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.25 (laag) en € 18.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de financieel adviseur tussen de € 10.08 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een financieel adviseur. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een financieel adviseur?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een financieel adviseur, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor de baan, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe financieel adviseur salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het afronden van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als financieel adviseur een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als financieel adviseur?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris financieel adviseur staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een financieel adviseur in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige financieel adviseur met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.