Hoeveel verdient een financieel analist? Salaris financieel analist bruto netto

Je verkrijgt als financieel analist salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als financieel analist ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden in dit artikel. We bestuderen het salaris van een financieel analist en berekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een financieel analist?

Een financieel analist verdient ongeveer tussen de € 3200 (laag) en € 5875 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als financieel analist een netto salaris verdient van tussen de €2499.83 (laag) en € 3852.5 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon financieel analist

Het uurloon van een financieel analist is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 20 (laag) en € 36.72 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een financieel analist tussen de € 15.18 (laag) en € 23.57 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een financieel analist. Dit heeft met name te maken met de cursussen die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een financieel analist?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een financieel analist, of wat voor beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter je past voor een klus, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe financieel analist salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt naast natuurlijk het doen van educatie en dat soort dingen. Wil je als financieel analist een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als financieel analist?” kun je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris financieel analist staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een financieel analist in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige financieel analist met 30 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.