Hoeveel verdient een financieel directeur? Salaris financieel directeur bruto netto

Je beurt als financieel directeur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als financieel directeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen welke we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een financieel directeur en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een financieel directeur?

Een financieel directeur verdient plusminus tussen de € 6000 (laag) en € 14000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als financieel directeur een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 1316.17 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon financieel directeur

Het uurloon van een financieel directeur is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 87.5 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de financieel directeur tussen de € 24.02 (laag) en € 48.51 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een financieel directeur. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een financieel directeur?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een financieel directeur, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij past voor een bezigheid, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe financieel directeur salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb je met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt behalve natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als financieel directeur een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als financieel directeur?” kun je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris financieel directeur staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een financieel directeur in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden in deze blog. Voor een ondernemende financieel directeur met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter jij bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.