Hoeveel verdient een fitness instructeur? Salaris fitness instructeur bruto netto

Je ontvangt als fitness instructeur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als fitness instructeur ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een fitness instructeur en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een fitness instructeur?

Een fitness instructeur verdient ongeveer tussen de € 1300 (laag) en € 2300 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als fitness instructeur een netto salaris verdient van tussen de €1224.83 (laag) en € 1983.33 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon fitness instructeur

Het uurloon van een fitness instructeur is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.13 (laag) en € 14.38 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een fitness instructeur tussen de € 7.52 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een fitness instructeur. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk bent.

We hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een fitness instructeur?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een fitness instructeur, of wat voor werk dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe fitness instructeur salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als fitness instructeur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als fitness instructeur?” kan jij dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris fitness instructeur staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een fitness instructeur in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige fitness instructeur met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.