Hoeveel verdient een fotograaf? Salaris fotograaf bruto netto

Je beurt als fotograaf salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als fotograaf ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een fotograaf en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een fotograaf?

Een fotograaf verdient gemiddeld tussen de € 1600 (laag) en € 2100 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als fotograaf een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1865.17 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon fotograaf

Het uurloon van een fotograaf is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 13.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de fotograaf tussen de € 9.36 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een fotograaf. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een fotograaf?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een fotograaf, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je past voor de klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe fotograaf salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als fotograaf een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als fotograaf?” kan je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris fotograaf staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (sterk) afwijken zodra je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een fotograaf in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende fotograaf met dertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.