Hoeveel verdient een fruitplukker? Salaris fruitplukker bruto netto

Je ontvangt als fruitplukker salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als fruitplukker ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden op deze pagina. We kijken naar het salaris van een fruitplukker en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een fruitplukker?

Een fruitplukker verdient ongeveer tussen de € 900 (laag) en € 1300 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als fruitplukker een netto salaris verdient van tussen de €857.83 (laag) en € 1224.83 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon fruitplukker

Het uurloon van een fruitplukker is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 5.63 (laag) en € 8.13 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de fruitplukker tussen de € 5.69 (laag) en € 7.52 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een fruitplukker. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleiding die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een fruitplukker?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een fruitplukker, of wat voor beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en hoe beter je past voor de klus, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe fruitplukker salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met voor salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als fruitplukker een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als fruitplukker?” kun je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris fruitplukker staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een fruitplukker in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige fruitplukker met dertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het vele malen hoger zijn. Hoe beter je bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!