Hoeveel verdient een fysiotherapeut? Salaris fysiotherapeut bruto netto

Je krijgt als fysiotherapeut salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als fysiotherapeut ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden in dit artikel. We bestuderen het salaris van een fysiotherapeut en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut verdient gemiddeld tussen de € 1895 (laag) en € 3690 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als fysiotherapeut een netto salaris verdient van tussen de €1741.92 (laag) en € 2749.17 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon fysiotherapeut

Het uurloon van een fysiotherapeut is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.84 (laag) en € 23.06 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een fysiotherapeut tussen de € 10.67 (laag) en € 16.71 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een fysiotherapeut. Dit heeft onder andere te maken met de studies die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een fysiotherapeut?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een fysiotherapeut, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter jij past voor een bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe fysiotherapeut salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk weinig gezag op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als fysiotherapeut een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als fysiotherapeut?” kan jij dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris fysiotherapeut staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn enkel een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een fysiotherapeut in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige fysiotherapeut met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe meer salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.