Hoeveel verdient een fysisch geograaf? Salaris fysisch geograaf bruto netto

Je ontvangt als fysisch geograaf salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als fysisch geograaf ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke we willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een fysisch geograaf en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een fysisch geograaf?

Een fysisch geograaf verdient ongeveer tussen de € 1700 (laag) en € 2300 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als fysisch geograaf een netto salaris verdient van tussen de €1591.5 (laag) en € 1983.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon fysisch geograaf

Het uurloon van een fysisch geograaf is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.63 (laag) en € 14.38 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de fysisch geograaf tussen de € 10.08 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een fysisch geograaf. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die je kunt volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een fysisch geograaf?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een fysisch geograaf, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter je past voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe fysisch geograaf salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij zelf weinig gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van educatie en dat soort zaken. Wil je als fysisch geograaf een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als fysisch geograaf?” kan jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris fysisch geograaf staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een fysisch geograaf in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden in deze blog. Voor een ondernemende fysisch geograaf met veertig jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe kundiger jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.