Hoeveel verdient een gastouder? Salaris gastouder bruto netto

Je verkrijgt als gastouder salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als gastouder ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een gastouder en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een gastouder?

Een gastouder verdient ongeveer tussen de € 1700 (laag) en € 2300 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als gastouder een netto salaris verdient van tussen de €1591.5 (laag) en € 1983.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon gastouder

Het uurloon van een gastouder is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.63 (laag) en € 14.38 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de gastouder tussen de € 10.08 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een gastouder. Dit heeft onder andere te maken met de studies die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een gastouder?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een gastouder, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor de klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe gastouder salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig weinig invloed op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als gastouder een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als gastouder?” kan je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris gastouder staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een gastouder in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven in deze blog. Voor een zelfstandige gastouder met 40 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.