Hoeveel verdient een gemeentesecretaris? Salaris gemeentesecretaris bruto netto

Je ontvangt als gemeentesecretaris salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als gemeentesecretaris ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een gemeentesecretaris en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een gemeentesecretaris?

Een gemeentesecretaris verdient plusminus tussen de € 4000 (laag) en € 6200 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als gemeentesecretaris een netto salaris verdient van tussen de €2908.92 (laag) en € 3997.67 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uren.

Uurloon gemeentesecretaris

Het uurloon van een gemeentesecretaris is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 25 (laag) en € 38.75 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de gemeentesecretaris tussen de € 17.73 (laag) en € 24.46 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een gemeentesecretaris. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een gemeentesecretaris?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een gemeentesecretaris, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor een klus, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe gemeentesecretaris salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het doen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als gemeentesecretaris een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als gemeentesecretaris?” kun jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris gemeentesecretaris staat niet vast

De bedragen die we noemen in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) afwijken wanneer je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een gemeentesecretaris in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste loon dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige gemeentesecretaris met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.