Hoeveel verdient een grafisch vormgever/graphic designer? Salaris grafisch vormgever/graphic designer bruto netto

Je verkrijgt als grafisch vormgever/graphic designer salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als grafisch vormgever/graphic designer ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een grafisch vormgever/graphic designer en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een grafisch vormgever/graphic designer?

Een grafisch vormgever/graphic designer verdient gemiddeld tussen de € 1600 (laag) en € 3000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als grafisch vormgever/graphic designer een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 2399.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon grafisch vormgever/graphic designer

Het uurloon van een grafisch vormgever/graphic designer is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 18.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een grafisch vormgever/graphic designer tussen de € 9.36 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een grafisch vormgever/graphic designer. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een grafisch vormgever/graphic designer?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een grafisch vormgever/graphic designer, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter je past voor de baan, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe grafisch vormgever/graphic designer salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als grafisch vormgever/graphic designer een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als grafisch vormgever/graphic designer?” kan jij dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris grafisch vormgever/graphic designer staat niet vast

De bedragen die we schreven in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een grafisch vormgever/graphic designer in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden in deze blog. Voor een ondernemende grafisch vormgever/graphic designer met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.