Hoeveel verdient een GZ-psycholoog? Salaris GZ-psycholoog bruto netto

Je krijgt als GZ-psycholoog salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als GZ-psycholoog ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een GZ-psycholoog en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een GZ-psycholoog?

Een GZ-psycholoog verdient ongeveer tussen de € 2530 (laag) en € 6790 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als GZ-psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2120.5 (laag) en € 4260.58 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon GZ-psycholoog

Het uurloon van een GZ-psycholoog is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.81 (laag) en € 42.44 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de GZ-psycholoog tussen de € 13.05 (laag) en € 25.8 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een GZ-psycholoog. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een GZ-psycholoog?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een GZ-psycholoog, of welk beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter je past voor een baan, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe GZ-psycholoog salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als GZ-psycholoog een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als GZ-psycholoog?” kun je dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris GZ-psycholoog staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een GZ-psycholoog in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige GZ-psycholoog met veertig jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's