Hoeveel verdient een helikopterpiloot? Salaris helikopterpiloot bruto netto

Je krijgt als helikopterpiloot salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als helikopterpiloot ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een helikopterpiloot en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een helikopterpiloot?

Een helikopterpiloot verdient gemiddeld tussen de € 2251 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als helikopterpiloot een netto salaris verdient van tussen de €1954.25 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uur.

Uurloon helikopterpiloot

Het uurloon van een helikopterpiloot is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.07 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een helikopterpiloot tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een helikopterpiloot. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die je kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een helikopterpiloot?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een helikopterpiloot, of welk beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe helikopterpiloot salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als helikopterpiloot een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als helikopterpiloot?” kun jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris helikopterpiloot staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken als je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een helikopterpiloot in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige helikopterpiloot met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het veel hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.