Hoeveel verdient een hoogleraar economie? Salaris hoogleraar economie bruto netto

Je ontvangt als hoogleraar economie salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar economie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een hoogleraar economie en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hoogleraar economie?

Een hoogleraar economie verdient gemiddeld tussen de € 2251 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als hoogleraar economie een netto salaris verdient van tussen de €1954.25 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon hoogleraar economie

Het uurloon van een hoogleraar economie is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.07 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een hoogleraar economie tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar economie. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die je kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar economie?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een hoogleraar economie, of welk beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter jij past voor een bezigheid, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar economie salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met het loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als hoogleraar economie een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar economie?” kun je dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar economie staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (behoorlijk) afwijken als je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een hoogleraar economie in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat we noemden op deze pagina. Voor een ondernemende hoogleraar economie met 40 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.