Hoeveel verdient een hoogleraar fiscale economie? Salaris hoogleraar fiscale economie bruto netto

Je krijgt als hoogleraar fiscale economie salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar fiscale economie ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een hoogleraar fiscale economie en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een hoogleraar fiscale economie?

Een hoogleraar fiscale economie verdient ongeveer tussen de € 1600 (laag) en € 2000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hoogleraar fiscale economie een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1805.17 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon hoogleraar fiscale economie

Het uurloon van een hoogleraar fiscale economie is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 12.5 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de hoogleraar fiscale economie tussen de € 9.36 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar fiscale economie. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

We hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar fiscale economie?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een hoogleraar fiscale economie, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij past voor een klus, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar fiscale economie salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als hoogleraar fiscale economie een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar fiscale economie?” kan je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar fiscale economie staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (sterk) afwijken als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een hoogleraar fiscale economie in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste loon dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende hoogleraar fiscale economie met 40 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!