Hoeveel verdient een hoogleraar geneeskunde? Salaris hoogleraar geneeskunde bruto netto

Je beurt als hoogleraar geneeskunde salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar geneeskunde ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen verduidelijken in dit artikel. We kijken naar het salaris van een hoogleraar geneeskunde en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een hoogleraar geneeskunde?

Een hoogleraar geneeskunde verdient ongeveer tussen de € 1000 (laag) en € 4000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als hoogleraar geneeskunde een netto salaris verdient van tussen de €949.5 (laag) en € 2908.92 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon hoogleraar geneeskunde

Het uurloon van een hoogleraar geneeskunde is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 6.25 (laag) en € 25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de hoogleraar geneeskunde tussen de € 5.75 (laag) en € 17.73 (hoog). 

Zoals je ziet zit er flink wat marge tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar geneeskunde. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar geneeskunde?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een hoogleraar geneeskunde, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je past voor een bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar geneeskunde salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je zelf niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort zaken. Wil jij als hoogleraar geneeskunde een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar geneeskunde?” kan je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar geneeskunde staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een hoogleraar geneeskunde in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende hoogleraar geneeskunde met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe beter je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!