Hoeveel verdient een hoogleraar informatiekunde? Salaris hoogleraar informatiekunde bruto netto

Je beurt als hoogleraar informatiekunde salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar informatiekunde ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We behandelen het salaris van een hoogleraar informatiekunde en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hoogleraar informatiekunde?

Een hoogleraar informatiekunde verdient bij benadering tussen de € 2251 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hoogleraar informatiekunde een netto salaris verdient van tussen de €1954.25 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon hoogleraar informatiekunde

Het uurloon van een hoogleraar informatiekunde is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.07 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een hoogleraar informatiekunde tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar informatiekunde. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar informatiekunde?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een hoogleraar informatiekunde, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor een baan, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar informatiekunde salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als hoogleraar informatiekunde een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar informatiekunde?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je altijd werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar informatiekunde staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een hoogleraar informatiekunde in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende hoogleraar informatiekunde met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.