Hoeveel verdient een hoogleraar media en cultuur? Salaris hoogleraar media en cultuur bruto netto

Je krijgt als hoogleraar media en cultuur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar media en cultuur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een hoogleraar media en cultuur en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hoogleraar media en cultuur?

Een hoogleraar media en cultuur verdient plusminus tussen de € 5003 (laag) en € 7285 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hoogleraar media en cultuur een netto salaris verdient van tussen de €3419.5 (laag) en € 4480.75 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon hoogleraar media en cultuur

Het uurloon van een hoogleraar media en cultuur is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 31.27 (laag) en € 45.53 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een hoogleraar media en cultuur tussen de € 20.79 (laag) en € 27.58 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat marge tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar media en cultuur. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar media en cultuur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een hoogleraar media en cultuur, of wat voor beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor een klus, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe hoogleraar media en cultuur salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon weinig gezag op hebt naast uiteraard het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als hoogleraar media en cultuur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar media en cultuur?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar media en cultuur staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een hoogleraar media en cultuur in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige hoogleraar media en cultuur met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!