Hoeveel verdient een hoogleraar politicologie? Salaris hoogleraar politicologie bruto netto

Je ontvangt als hoogleraar politicologie salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar politicologie ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een hoogleraar politicologie en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een hoogleraar politicologie?

Een hoogleraar politicologie verdient plusminus tussen de € 5003 (laag) en € 7285 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hoogleraar politicologie een netto salaris verdient van tussen de €3419.5 (laag) en € 4480.75 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon hoogleraar politicologie

Het uurloon van een hoogleraar politicologie is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 31.27 (laag) en € 45.53 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de hoogleraar politicologie tussen de € 20.79 (laag) en € 27.58 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar politicologie. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar politicologie?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een hoogleraar politicologie, of wat voor beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een bezigheid, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar politicologie salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als hoogleraar politicologie een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar politicologie?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar politicologie staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (flink) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een hoogleraar politicologie in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige hoogleraar politicologie met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!