Hoeveel verdient een hoogleraar psychologie? Salaris hoogleraar psychologie bruto netto

Je verkrijgt als hoogleraar psychologie salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar psychologie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een hoogleraar psychologie en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hoogleraar psychologie?

Een hoogleraar psychologie verdient bij benadering tussen de € 5003 (laag) en € 7285 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hoogleraar psychologie een netto salaris verdient van tussen de €3419.5 (laag) en € 4480.75 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon hoogleraar psychologie

Het uurloon van een hoogleraar psychologie is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 31.27 (laag) en € 45.53 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de hoogleraar psychologie tussen de € 20.79 (laag) en € 27.58 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar psychologie. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan de bak bent.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar psychologie?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een hoogleraar psychologie, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor de klus, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar psychologie salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je zelf weinig gezag op hebt naast natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als hoogleraar psychologie een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar psychologie?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf werkt namelijk in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar psychologie staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een hoogleraar psychologie in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in dit artikel. Voor een ondernemende hoogleraar psychologie met 40 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!