Hoeveel verdient een hoogleraar sociologie? Salaris hoogleraar sociologie bruto netto

Je ontvangt als hoogleraar sociologie salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als hoogleraar sociologie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een hoogleraar sociologie en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hoogleraar sociologie?

Een hoogleraar sociologie verdient gemiddeld tussen de € 5003 (laag) en € 7285 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als hoogleraar sociologie een netto salaris verdient van tussen de €3419.5 (laag) en € 4480.75 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon hoogleraar sociologie

Het uurloon van een hoogleraar sociologie is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 31.27 (laag) en € 45.53 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een hoogleraar sociologie tussen de € 20.79 (laag) en € 27.58 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een hoogleraar sociologie. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleidingen die je kan volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hoogleraar sociologie?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een hoogleraar sociologie, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor een baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hoogleraar sociologie salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig weinig invloed op hebt behalve uiteraard het volgen van educatie en dat soort zaken. Wil je als hoogleraar sociologie een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hoogleraar sociologie?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hoogleraar sociologie staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn enkel een inschatting en kunnen (flink) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een hoogleraar sociologie in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige hoogleraar sociologie met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.