Hoeveel verdient een HR manager/directeur? Salaris HR manager/directeur bruto netto

Je ontvangt als HR manager/directeur salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als HR manager/directeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een HR manager/directeur en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een HR manager/directeur?

Een HR manager/directeur verdient plusminus tussen de € 6700 (laag) en € 11700 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als HR manager/directeur een netto salaris verdient van tussen de €4220.42 (laag) en € 6616.57 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon HR manager/directeur

Het uurloon van een HR manager/directeur is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 41.88 (laag) en € 73.13 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een HR manager/directeur tussen de € 25.8 (laag) en € 40.93 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een HR manager/directeur. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een HR manager/directeur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een HR manager/directeur, of wat voor werk dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe HR manager/directeur salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt naast natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als HR manager/directeur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als HR manager/directeur?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris HR manager/directeur staat niet vast

De bedragen die we noemen in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een HR manager/directeur in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende HR manager/directeur met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.