Hoeveel verdient een HR secretaresse? Salaris HR secretaresse bruto netto

Je krijgt als HR secretaresse salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als HR secretaresse ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een HR secretaresse en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een HR secretaresse?

Een HR secretaresse verdient gemiddeld tussen de € 1666 (laag) en € 2800 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als HR secretaresse een netto salaris verdient van tussen de €1560.08 (laag) en € 2281.42 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uren.

Uurloon HR secretaresse

Het uurloon van een HR secretaresse is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.41 (laag) en € 17.5 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de HR secretaresse tussen de € 9.36 (laag) en € 14.17 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een HR secretaresse. Dit heeft met name te maken met de studies die je kan genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een HR secretaresse?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een HR secretaresse, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij past voor een bezigheid, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe HR secretaresse salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel gezag op hebt naast natuurlijk het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als HR secretaresse een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als HR secretaresse?” kun jij dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris HR secretaresse staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) afwijken als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een HR secretaresse in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven in deze blog. Voor een zelfstandige HR secretaresse met veertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.