Hoeveel verdient een hulpkok? Salaris hulpkok bruto netto

Je krijgt als hulpkok salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als hulpkok ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. We bestuderen het salaris van een hulpkok en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een hulpkok?

Een hulpkok verdient bij benadering tussen de € 1200 (laag) en € 1800 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hulpkok een netto salaris verdient van tussen de €1133 (laag) en € 1680.08 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uur.

Uurloon hulpkok

Het uurloon van een hulpkok is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 7.5 (laag) en € 11.25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de hulpkok tussen de € 7.52 (laag) en € 10.08 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een hulpkok. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een hulpkok?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een hulpkok, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hulpkok salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb jij met het loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil jij als hulpkok een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hulpkok?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hulpkok staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) verschillen wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een hulpkok in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige hulpkok met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.