Hoeveel verdient een hypotheekadviseur? Salaris hypotheekadviseur bruto netto

Je verkrijgt als hypotheekadviseur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als hypotheekadviseur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een hypotheekadviseur en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur verdient plusminus tussen de € 2000 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als hypotheekadviseur een netto salaris verdient van tussen de €1805.17 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon hypotheekadviseur

Het uurloon van een hypotheekadviseur is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.5 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de hypotheekadviseur tussen de € 11.27 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een hypotheekadviseur. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een hypotheekadviseur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een hypotheekadviseur, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor een bezigheid, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe hypotheekadviseur salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als hypotheekadviseur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als hypotheekadviseur?” kan jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris hypotheekadviseur staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn enkel een inschatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een hypotheekadviseur in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige hypotheekadviseur met dertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe meer loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.