Hoeveel verdient een ICT-consultant? Salaris ICT-consultant bruto netto

Je ontvangt als ICT-consultant salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als ICT-consultant ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een ICT-consultant en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een ICT-consultant?

Een ICT-consultant verdient gemiddeld tussen de € 2500 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als ICT-consultant een netto salaris verdient van tussen de €2103.33 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uur.

Uurloon ICT-consultant

Het uurloon van een ICT-consultant is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.63 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de ICT-consultant tussen de € 13.05 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een ICT-consultant. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een ICT-consultant?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een ICT-consultant, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe ICT-consultant salaris verhogen?

In veel situaties heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk weinig invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als ICT-consultant een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als ICT-consultant?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris ICT-consultant staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken als je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een ICT-consultant in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige ICT-consultant met 40 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe beter je bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.