Hoeveel verdient een informatiemanager? Salaris informatiemanager bruto netto

Je ontvangt als informatiemanager salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als informatiemanager ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een informatiemanager en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een informatiemanager?

Een informatiemanager verdient plusminus tussen de € 2200 (laag) en € 4980 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als informatiemanager een netto salaris verdient van tussen de €1925.17 (laag) en € 3407.58 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon informatiemanager

Het uurloon van een informatiemanager is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 13.75 (laag) en € 31.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een informatiemanager tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een informatiemanager. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een informatiemanager?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een informatiemanager, of welk beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor de klus, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe informatiemanager salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig niet zoveel invloed op hebt naast natuurlijk het doen van educatie en dat soort zaken. Wil je als informatiemanager een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als informatiemanager?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris informatiemanager staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn enkel een schatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een informatiemanager in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende informatiemanager met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!