Hoeveel verdient een internist? Salaris internist bruto netto

Je beurt als internist salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als internist ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een internist en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een internist?

Een internist verdient gemiddeld tussen de € 5833 (laag) en € 20834 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als internist een netto salaris verdient van tussen de €3833 (laag) en € 11229.24 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon internist

Het uurloon van een internist is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 36.46 (laag) en € 130.21 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de internist tussen de € 23.13 (laag) en € 20.28 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een internist. Dit heeft met name te maken met de studies die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een internist?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een internist, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe internist salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je persoonlijk praktisch geen invloed op hebt behalve uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als internist een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als internist?” kan je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris internist staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een internist in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige internist met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler je bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.