Hoeveel verdient een juridisch secretaresse? Salaris juridisch secretaresse bruto netto

Je verkrijgt als juridisch secretaresse salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als juridisch secretaresse ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een juridisch secretaresse en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een juridisch secretaresse?

Een juridisch secretaresse verdient gemiddeld tussen de € 1300 (laag) en € 1650 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als juridisch secretaresse een netto salaris verdient van tussen de €1224.83 (laag) en € 1545.58 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon juridisch secretaresse

Het uurloon van een juridisch secretaresse is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.13 (laag) en € 10.31 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de juridisch secretaresse tussen de € 7.52 (laag) en € 9.36 (hoog). 

Zoals je ziet zit er flink wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een juridisch secretaresse. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een juridisch secretaresse?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een juridisch secretaresse, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe juridisch secretaresse salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort dingen. Wil je als juridisch secretaresse een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als juridisch secretaresse?” kan jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris juridisch secretaresse staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een juridisch secretaresse in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende juridisch secretaresse met 30 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!