Hoeveel verdient een jurist arbeidszaken? Salaris jurist arbeidszaken bruto netto

Je krijgt als jurist arbeidszaken salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als jurist arbeidszaken ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen beantwoorden op deze pagina. We kijken naar het salaris van een jurist arbeidszaken en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een jurist arbeidszaken?

Een jurist arbeidszaken verdient ongeveer tussen de € 3500 (laag) en € 4500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als jurist arbeidszaken een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3161.67 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon jurist arbeidszaken

Het uurloon van een jurist arbeidszaken is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 21.88 (laag) en € 28.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een jurist arbeidszaken tussen de € 16.2 (laag) en € 19.26 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat marge tussen het lage en hoge salaris van een jurist arbeidszaken. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een jurist arbeidszaken?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een jurist arbeidszaken, of wat voor beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor een baan, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe jurist arbeidszaken salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als jurist arbeidszaken een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als jurist arbeidszaken?” kun je dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris jurist arbeidszaken staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn enkel een inschatting en kunnen (sterk) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een jurist arbeidszaken in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende jurist arbeidszaken met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.