Hoeveel verdient een kantonrechter? Salaris kantonrechter bruto netto

Je verkrijgt als kantonrechter salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als kantonrechter ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. We behandelen het salaris van een kantonrechter en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een kantonrechter?

Een kantonrechter verdient gemiddeld tussen de € 5255 (laag) en € 6777 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als kantonrechter een netto salaris verdient van tussen de €3547.92 (laag) en € 4252.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon kantonrechter

Het uurloon van een kantonrechter is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 32.84 (laag) en € 42.36 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de kantonrechter tussen de € 21.79 (laag) en € 25.8 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een kantonrechter. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

We hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een kantonrechter?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een kantonrechter, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je past voor de klus, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe kantonrechter salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als kantonrechter een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als kantonrechter?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris kantonrechter staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een kantonrechter in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende kantonrechter met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.